Бракоразводните дела – 4 ключови неща

Дело за развод

Неуспешният брак е като счупено огледало. Всяко парче изхвърча на различна произволна страна и в ситуации, когато сглобяването и залепването на частиците е невъзможно, то някой трябва да обезопаси опасните режещи парчета.

ТОП точки за обсъждане при развода

Е, има някои ключови елемента, които задължително присъстват в повечето бракоразводни дела. Днес ще ви запознаем с тях, като предварително правим забележката, че ви желаем никога да не минавате през тях.

Елемент #1: Имуществото

Това е един от първите и най-съществени въпроси след като вече е решено, че ще има развод между двама души. Ако разводът не е по взаимно съгласие, то нещата освен, че се усложняват, те загрубяват.

Често, дори се стига до същински физически саморазправи както и лични нападки и конфликти, когато става дума за движимо и недвижимо имущество.

Съветваме ви да не влизате в първата кантора напълно незапознати с това какви хора седят вътре и какъв опит имат те. Първо разучете добре достъпните, но и опитните адвокатски кантори. Все пак този човек ще ви представлява и ще бъде ваш основен съветник по пътя към успешния брак.

Елемент #2: Децата

Един брак сам по себе си едва ли ще е голяма пречка за нормалното съществуване на двама възрастни и осъзнати човека. Един развод обаче, би могъл да разруши изцяло психиката на тяхното/техните дете/деца.

Законодателството в България предвижда за онези ненавършили пълнолетие деца, в семейства, в които протича развод, да се грижи един от двамата родители. Обикновено, това е майката (заради връзката майка-дете).

Това обаче не е задължително. Гледа се финансовото състояние на двамата родители и понякога на база именно този показател, бащата може да се ползва с правото да се грижи за децата. Това естествено, много зависи и от самият тип развод.

Добрите адвокати, каквито са например в SBKLaws.bg, винаги ще се опитат да намерят някакво консенсусно решение, което да осигури удовлетворение на нуждите на децата.

Елемент #3: Как да изберем адвокат?

Опитът и спокойствието трябва да са водещите качества на избрания от вас адвокат. Адвокат не се избира лесно поради куп причини. Обикновено опитът струва много пари. Другата крайност е тази, в която пестенето на пари от страна на клиента може да му донесе лош опит.

Постарайте се да потърсите нещо в средата – достъпност и опит. Ако имате нужда от адвокат и все още не сте намерили такъв, то адвокатите на SBKLaws.bg биха се отзовали на вашата нужда от постигане на успешен развод.

Елемент #4: Бракът по взаимно съгласие не е слабост!

Съветът ни е да запомните това. Дори адвокатът, който сте наели да е на ваша страна, ако бившият ви партньор предложи брак по взаимно съгласие, то адвокатът ви ще ви препоръча да приемете.

Защо? Не си мислете, че това да подпишеш документ, че искаш този развод е някакъв признак на проявена слабост.

Не допускайте да се развихри страшен и опасен развод най-малкото ако имате общи деца с бившата си половинка. Ако нямате деца, то поне не е лошо да покажете уважение към човека, когото сте твърдели, че обичате до съвсем скоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *