Фаянсови плочки за баня – предимства

Фаянсови плочки за баня

Фаянсовите плочки са може би най-популярното решение за поставяне в банята. Действително, те бият по популярност дори и добре познатия ни гранитогрес, тъй като са по-широко разпространени в редица части на света.

Според експерти в областта на строително-ремонтните дейности, фаянсът е по-практичния избор по няколко причини, за които ще поговорим на следващите редове (ако търсите висококачествени фаянсови плочки, разгледайте в TeMax.bg).

Фаянсови плочки за баня са по-практичният избор

Фаянсовите плочки за баня са по-практичен избор по много причини и една от тях е по-ниската им цена. Те могат да струват на половина на гранитогреса, а съвременните производители предлагат наистина невероятни цветови решения и дизайни.

Освен с по-добрата си цена, фаянсовите плочки се отличават и с това, че са по-изгодни за поставяне. Майсторите често искат по-ниска цена за поставяне на фаянс, защото според тях, той е по-лесен за монтаж, а когато се наложи изрязване на плочка, това става много по-лесно.

Освен това, ако искате да ремонтирате стара баня и трябва да се изкъртят старите плочки, отново изкъртването на фаянсовите плочи е по-евтино, тъй като това става по-лесно и създава по-малко затруднения.

Не попиват вода

За да поставите наистина качествен гранитогрес в своя дом, най-добре е да заложите на най-високия първи клас или на втори. Гранитогресът от трети клас понякога може да е по-порест и да задържи известно количество влага в себе си.

Фаянсовите плочки, от своя страна, не са податливи на влага. Водата се плъзга по тяхната повърхност, но без да прониква тях по какъвто и да било начин.

Фаянсовите плочки са най-естественият продукт

Фаянсовите плочки са най-естественият и чист продукт, който можете да поставите в банята на своето жилище. Не че и другите решения не се отличават с изключителни качества в това отношение, но все пак фаянсовите плочки са просто уникални.

В техния случай говорим за продукт, който има хилядолетна история, тъй като, както се досещате, можете да видите фаянсови плочки дори и в сгради от римско време. Тук е мястото да обърнем внимание и на това, че понякога те могат да са напълно запазени, което ги прави добър пример за продукт с изключително голяма устойчивост и дълъг живот.

Вашият коментар