Как да откриете къща за продажба на добра цена

Независимо дали търсите къща за продажба за осигуряване на основна жилищна нужда, инвестиционен имот, вила за гости или семейна вила за отделяне от шумотата на града, ще се наложи да положите повече усилие.

Затова тук ще се опитаме накратко да сумираме няколко от най-добрите съвети в тази насока, които действително могат да направят разлика в цената. С тяхна помощ ще може да се подготвите за изпълнението на тази, доста често не особено лека задача. Но усилието си заслужава, тъй като инвестицията е голяма и не е твърде пресилено да кажем, че много често оставя оттенък за цял живот.

Помислете добре на какво място искате да е къщата

Един от най-важните, да не кажем най-значимият въобще критерий, определящ конкретната цена, тук е локацията. Има доста разлика между цените в големите силно населени градове в страната и в населените места от не толкова гъсто населената провинция.

Когато търсите имот за себе си, със сигурност локацията трябва да ви е удобна. Изберете я по такъв начин, че да не е прекалено близо до София, защото там цените са най-високи. Малко по-далеч със сигурност ще откриете страхотни варианти, намиращи се в рамките на час разстояние.

Бъдете гъвкави с изискванията си в избора на къща за продажба

Желанието на всички ни е да получим страхотна оферта за чисто нова къща, която отговаря на изискванията ни. Но сами разбирате, че това е по-скоро химера. Решението е да действате стратегически.

Помислете от какви „екстри“ бихте се лишили. Най-добра цена за къщи за продажба ще получите, когато изберете по-стар имот, който има известна нужда от поправка. Неслучайно на запад това е най-честият подход при хората, които разполагат с по-ограничен бюджет, информират специалистите от Oikia.com.

Тук обаче е важно да прецените каква ще е сериозността на ремонта. Не вземайте решение за покупка на имота, преди да сте направили приблизителни сметки колко ще ви излезе в крайна сметка заедно с всички ремонтни дейности, които планирате да се извършат. Никога не може да сте сигурни, че нещо няма да изникне впоследствие, но общият поглед със сигурност ще ви помогне да направите по-добра сделка.

Не взимайте прибързани решения, но и бъдете готови да действате бързо

На първо четене двете може да изглежда, че се изключват, но всъщност се допълват. Идеята е винаги да взимате обмислено решение, независимо колко време ви е отнело това. Сключете сделката, когато сте претеглили всички „за“ и „против“.

В процеса по търсене на къща за продажба на добра цена, сайтове като Oikia.com може да се окажат доста полезни. Там ще откриете широка мрежа от връзки и разнообразие от обяви, сред които може лесно да набележите имотите, които отговарят на критериите ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *