Лечение на гранулом – запълване на канали и поставяне на коронка

лечение на гранулом

Лечението на гранулом е сложна и многокомпонентна задача, при която се изпълняват голям брой последователни стъпки. От неговото откриване до финалния резултат, който представлява един напълно излекуван зъб, има цял куп неща, които трябва да се правят.

Тук няма да се спираме толкова подробно на откриването на гранулома и как става това, а ще обърнем повече внимание на запълването на каналите и запечатването на зъба (ако имате нужда от лечение на гранулом, разгледайте предложенията Churlinov.bg).

Запълване на кореновия канал

Запълването на кореновите канали е много важен момент от лечението на един гранулом. След като тези канали са почистени и е било отстранено всичко, което би могло да представлява риск от поява на повторна инфекция, идва ред на така нареченото запълване.

Той се извършва с вещество, което по качества наподобява гума. Важно е да се запълни изцяло всичко и да не остава никакъв въздух вътре. Използва се също така и залепващ цимент, за да се запечатат напълно каналите.

След терапията на кореновия канал зъбът е мъртъв, а тази каучукообразна текстура има за цел да му придаде здравина и плътност.

Лечение на гранулом и добавяне на корона

Довършителната част на лечението на зъба е поставянето на коронка. Това не е съвсем задължително при всички случаи, защото понякога зъбът може да е много развален отвътре, но здрав отвън. Тогава след като бъде почистен, а каналите запълнени, зъбът може просто да се запечата.

Друг път, обаче, поставянето на коронка е наложително. Това е от значение когато зъбът е бил много разрушен и от него не е останало много, а на практика не е достатъчно да се изгради и остави така без да има здраво външно покритие.

Коронката в повечето случаи има изключително естествен вид и на практика е неразличим от един истински зъб. Тя е оформена така, че да изглежда съвсем същата, както и останалите зъби.

Зъбът може да остане в отлично състояние за цял живот

Много голямо значение има старанието, опита и качеството на използваните материали. Важно е да се знае, че ако тази задача се изпълни качествено, зъбът може никога повече да не ви създаде никакви проблеми. Затова открийте своята дентална клиника!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *