Усещане за лукс с етерично масло – възможно ли е

Етерични масла на ниски цени

Някога задавали ли сте си въпроса какво е за вас усещането за лукс? Не, тук не говорим за пари, тъй като не е задължително парите да създадат луксозно усещане. Тук по-скоро говорим за сетива.

Какво може да накара сетивата да изпитат усещане за лукс? Според експерти, това е начинът, по който възприемаме и реагираме на определена светлина, цветове, материи и аромати.

Просто има съчетания, които създават чувство за финес и благоденствие. А дали етеричните масла могат да създадат такова усещане? Отговорът на този въпрос е да – те могат да го направят, при това много силно и отчетливо.

Кои етерични масла имат най-елегантен аромат

Ако искате да използвате у дома си етерични масла, които да създадат усещане за благоденствие, тогава едно от първите масла, за които трябва да помислите е сандаловото дърво.

То се отличава с удивителен аромат и определено е на челни места в списъка на едни от най-скъпите етерични масла в света. Използва се в луксозни бутици, скъпи хотели и въобще навсякъде, където трябва да се създаде луксозно усещане.

То е изключително ценено и именно това е причината, поради която цената му е по-висока в сравнение с тази на други видове масла. Освен това, то се среща и по-рядко, което още повече повишава цената му.

Друг вид етерично масло, което наподобява по аромат на сандаловото дърво, но е дори още по-голяма рядкост, това е етеричното масло от агарово дърво. Това е един наистина луксозен продукт, който се използва често и в парфюмерийната промишленост.

Известно е с изключително финия си аромат, който се описва като мек и сладък, но леко хладен, носещ богат и дълбок дървесен аромат, но без да е тежък или натрапчив.

Това вероятно е и единственото етерично масло, което по един или друг начин може да превъзхожда сандаловото дърво, макар и двата продукта да са сходни и между тях да има редица прилики.

Как можем да ги използваме

Можете да използвате тези луксозни масла по няколко начина. Най-популярният е ароматерапията, но тя не е единтсвена. Вариант е също така и поставянето на маслата в дифузер, смесени с малко вода или просто като капнете няколко капки на памучна кърпичка и я оставите в гардероба например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *