Дело срещу ЧСИ – какви са правата ни

Дело срещу ЧСИ

Днес ще говорим за дело срещу ЧСИ и какви са правата ни по отношение на сроковете. Не е срамно да имаме задължения, тъй като е неделима част от съвременния начин на живот. Съвременното общество е устроено по такъв начин, че могат да възникват задължения и отговорности по най-различни поводи.

Нека дадем за пример дори нещо толкова масово като един нормален мобилен оператор. Имате договор за две години, закупили сте устройство на изплащане и всичко това създава във вас задължения, които трябва да спазвате.

Банкови институции, за които повечето от вас веднага ще се сетят, са още един от безбройните примери. Задълженията към всички тях имат определени срокове, в които да бъдат погасени и ако това не се случи, биват прехвърлени на ЧСИ.

Какви са правата ни при дело срещу ЧСИ, когато задълженията ни са предадени на ЧСИ

Когато задълженията ни бъдат предадени на ЧСИ, ние все още бихме могли да направим много неща. Първото, от което трябва да се започне, това е срещата с опитен адвокат, който има представа от казусите около ЧСИ (вижте на AdvokatSofia.bg).

Трябва да се консултирате с юриста, да го запознаете със случая. Най-добре е това да стане когато разполагате с достатъчно време и в неговата кантора, където да обсъдите всичко подробно.

Потърсете слаби звена в документацията

След като разгледа внимателно цялата необходима документация, вашият адвокат ще се опита да установи дали няма някакви нарушения на сроковете или в нещо друго от страна на ЧСИ.

Никак не са редки случаите, в които даден частен съдебен изпълнител може да се опита да събере задължения, които към момента вече би трябвало да са погасени по давност (всеки вид задължение има определена давност и е добре да се проучи колко е тя за вашите конкретни задължения).

Ако това е вашият случай, за вас това е доста добра новина, тъй като можете да обжалвате в законовия срок и с голяма увереност може да се каже, че задължението ще отпадне.

Ако всичко тук изглежда изрядно, пак не бива да се отчайвате. Възможни са други пропуски и грешки в документацията, от които да можете да се възползвате, а ако смятате, че нещо не е коректно по отношение на съдебното решение към вас, в никакъв случай не пропускайте да го съобщите на адвоката си.

Вашият коментар