Как да разпознаете добрата клинична лаборатория

Клинична лаборатория

Какви са външните признаци, по които може да съдите за качеството на предлаганите услуги в една клинична лаборатория без да сте се ползвали от тях? Възможно ли е въобще да си изградите реална преценка още преди въобще да сте прекрачили прага на лабораторията, използвайки алтернативни начини за запознаване с нейната дейност?

Именно на тези въпроси ще може да си отговорите след прочитане на следващите редове, чиято цел е да получите подсказки за основни фактори, за които да следите при търсене на най-добрия център за изследвания.

Важни изисквания, на които лабораторията трябва да отговаря

Потърсете повече информация за акредитацията на клиничната лаборатория съгласно европейски и/или международни стандарти за качество и методи на опериране. Тъй като точността на резултатите от изследванията е изключително важен фактор в този контекст, потърсете и информация за контрола върху коректността на крайните резултати от провежданите тестове.

Лаборатории Kandilarov.com разчитат на двойна регулация и верификация за точността на резултатите посредством външен и вътрешен контрол на дейността, осигурявани съответно от националната система за оценка на качеството и немската INSTAND. Те са и първата частна клинична лаборатория със сертификат за качество вследствие акредитация по ISO 9001:2008, който се подновява всяка година.

Важно е лабораторията да си партнира с НЗОК и частни здравно-осигурителни фондове. Това освен че може да ви донесе спестяване на средства, също така е индикация за това, че може да имате доверие на съответния център за изследвания и лечение.

Какви са външните признаци на добрите клинични лаборатории

Ако се ориентирате към онлайн търсене на лаборатория, то голямо предимство тук получават клиничните лаборатории с добре разработен собствен интернет сайт, на който да е достъпна основна информация за лабораторията и нейната дейност.

Определено може да отбележите допълнителен плюс на лабораториите с публично оповестен ценоразпис на услугите и изследванията, изразяващи се във вземането на материали и провеждането на лабораторни тестове и изследвания с тях. Съществено предимство е и възможността за онлайн проверка на резултатите, каквато е налична и на Kandilarov.com

Особено важна индикация за качеството на предлаганите услуги и удовлетвореността на клиентите е наличието на дълъг опит на сцената на доболничното здравеопазване за превенция, откриване и проследяване на здравни проблеми. Затова обърнете внимание на това от колко време оперира дадената клинична лаборатория, тъй като това е пряка индикация за това колко са годините на доверие на клиентите към нейните услуги.

Тъй като тук става въпрос за поверяване на вашето здраве и здравето на вашите най-близки хора в чужди ръце, е важно винаги да се обръщате към напълно легитимни центрове за лабораторни изследвания, с коректно отношение, пълен професионализъм и високо качество на извършваните услуги.

При незадоволително преживяване в лабораторията не се примирявайте само поради по-ниската цена на услугите, а потърсете истински добър център за изследвания, който да се погрижи адекватно за правилното диагностициране и проследяване на здравното ви състояние, посредством точни изследвания и професионално отношение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *