Каква е разликата между Балнео, Спа и Уелнес центровете

Оборудване за уелнес центрове

Имате нужда от лечение? Търсите покой в живота си и се интересувате от подобни центрове? Чудите се каква е разликата между тях, тъй като никъде другаде не намирате информация? Точно тази тема ще засегнем днес, както и важността на качественото спа оборудване и какво отношение има то към ефективността на вашето освобождаване.

Какво е значението на различните видове центрове и кой е правилен за вас

В общественото пространство, особено наскоро, се употребяват думите „уелнес” и „спа” като препратка към центрове за козметични процедури, често обвързани с лечебни, хомеопатични свойства. Балнеолечението, от друга страна, пък е строго специфично място за лечение чрез вода, пясък, соли и глина – често това е място, което се посещава след лекарско предписание.

Какво е балнеолечението и кой може да го ползва

Както споменахме по-горе, тази форма на лечение е специфична и съвсем различна от спа центровете в това, че там не се извършват козметични процедури а само лечебни такива. Минералната вода със съдържание на сяра, селен радий и други минерали имат доказан позитивен ефект над множество общи и конкретни заболявания.

Желателно е подобен център да се посети в комбинация с друго лечение, след лекарско предписание, тъй като някои от веществата могат да се отразят негативно на бременни и хора със сърдечни проблеми.

Какво представляват спа центровете

Строго определение за спа център може да се каже, че е център, в които се провеждат процедури свързани с вода, много често с минерална стойност. Разликата между спа центровете и балнеолечителните центрове е наличието на козметични процедури, както е в спа центровете.

Често там се вижда комбинация от множество процедури, сауни, басейни, масажна терапия и прочее – не е нужно лекарско предписание, за да се посещава подобен център. Цялостното разбиране на човек за спа център е общо терапевтично, но не и лечебно място, къде човек може да се наслади на различни бални и козметични процедури.

Уелнес центрове

Това е общ термин, които описва обект, който съдържа в себе си множество различни дейности с предимно козметична, но и терапевтична стойност. Идващо от думата за „здраве” от английски език, общото наименование на този вид центрове идва от широкият спектър процедури и активности, които могат да бъдат налични там.

Не е рядко да се постигне комбинация от терапевтични процедури свързани с психичното здраве на един посетител, както и дейности за успокояване на организма и кожата.

Какво обединява балнео, спа и уелнес центровете?

Нещото, което обединява всички 3 вида центрове е тяхната нужда от качествено спа оборудване, което може да се намери само чрез доверен доставчик на продукти като Diagenti.com. Там можете да намерите всичко от фитнес оборудване до инструменти за лечение, терапия и специални магнитни процедури – всичко нужно за изграждането на успешно предприятие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *