3 рецепти с протеин, които да ви заредят с енергия

Здравословни рецепти

Прави ни силно впечатление, че все по-голяма част от хората днес се стремят към това да водят колкото се може по-здравословен начин на живот. Обикновено това тяхно желание е продиктувано от стремежа им да се харесат на останалите, както и да се чувстват удовлетворени от образа, който виждат в огледалото. Истината е, че когато решим да променим своя начин на живот и на хранене, то трябва задължително да променим и мисленето си.

Не бива да допускаме единствената водеща сила за нас да бъде суетността. Все пак усещането как се чувстваме отвътре често е доминиращо и именно то ни подсказва дали да продължим напред или да се откажем, още в самото начало, без значение какво точно се има предвид. В редовете по-долу сме решили да ви представим 3 изключително бързи и лесни рецепти, при които участва протеин. Надяваме се да ви бъдем полезни и четивото да се превърне в приятен начин за научаване на нова информация.

Преди обаче да продължим напред, то за момент ще отклоним вниманието си в една друга посока, тъй като смятаме да ви издадем нещо изключително ценно, а то е свързано с мястото, от където бихте могли да си набавите желания от вас протеин. Съветваме ви да посетите онлайн магазина https://www.fitneshrani.com/, където имате възможност да попаднете на наистина приказно разнообразие от всякакви продукти, които са в готовност да осигурят на тялото ви онова, от което се нуждае, така че да функционира по възможно най-правилния начин.

Кои са онези 3 рецепти с протеин, за които да научим

  1. Пудинг с чия;

Това е една от най-лесните, бързи, здравословни и вкусни рецепти, които сме сигурни, че отговаря на предпочитанията на по-голямата част от хората, които четат това. За направата й са нужни няколко простички съставки, като един банан, 2 супени лъжици протеин, 250 мл мляко (вие решавате дали да бъде бадемово, оризово, кокосово или друго), както и две чаени лъжички семена от чия.

Единственото, което се изисква от вас, е да блиндирате цялата смес и най-накрая да добавите семената от чия. Консумирайте, след като десертът престои минимум няколко часа в хладилник.

  1. Протеинов сладолед;

Както и сами ще се досетите, отново става въпрос за изключително лесна и бърза рецепта, която отново няма да ви отнеме повече от няколко минути. За да се справите с направата на това кулинарно изкушение, то трябва да имате под ръка 250 мл мляко (отново сами решавате какво да бъде то), 1 мерителна лъжица протеин. Няколко кръгчета замразен банан.

Смесете всички съставки в една купичка и оставете да престои в хладилник за няколко часа. В зависимост от това дали предпочитате по-гъста или по-рядка консистенция, то определяте количеството мляко, което да добавите към сладоледа. След като престои достатъчно дълго време, то бихте могли да украсите с малко бадеми, любими плодове или черен шоколад. Оставаме това изцяло на вашето въображение.

  1. Овесена каша с ядки и банан;

За да създадете тази здравословна и засищаща закуска, то трябва да разполагате с 2 шепи овесени ядки, 1 нарязан на колелца банан, ванилов протеин една мерителна лъжица, половин шепа натрошени орехи, както и една чаша вода.

Стъпките са лесни за запомняме. Стопляме чашата с вода, в която добавяме овесените ядки. След като се охлади прибавяме и останалите продукти. Ето, че пред себе си имате един изключително засищащ десерт или сутрешна закуска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *