Кои са 7 – те дестинации в Турция, които да посетим по време на своята почивка

Оферти за Турция

Почивката е нещо изключително положително и всеки от нас ще се съгласи с това, че тя успява да ни зареди до толкова, че след всяко едно такова организирано пътуване, то ние се чувстваме свежи, окрилени и жадни за емоции и приключения. Ако точно в този момент изпитвате наистина силна потребност да посетите място, за което сте мечтали, но поради стечение на обстоятелствата не сте успявали, то значи е време да се заемете с организирането на почивка в Турция.

Вярваме, че нашата съседка има какво да разкрие пред вас и сме напълно убедени, че няма да ви остави безразлични към своето културно наследство, природа, история и всичко онова, което е съхранено и пазено през вековете. В редовете по-долу ще насочим вниманието си предимно към Истанбул – градът, който всеки един от нас заслужава да види, докато е жив. Да не изключваме и факта, че ние българите сме изключително привилегировани, поради простата причина, че едно такова пътуване не ще ни струва прекалено скъпо, нито пък би отнело кой знае каква част от време, с което разполагаме.

За да бъдем колкото се може по-полезни и статията, освен информативна, то тя да се превърне в наръчник за вас, ще обхванем още един важен въпрос, свързан пряко с избора на туристическа агенция, от чиито услуги да се възползвате, в случай че най-накрая сте решили да пътувате за Турция.

Важно е да имате предвид, че на пазара ще се сблъскате с не малко на брой фирми, които се занимават с организирането на екскурзии и почивки, но не всички те са достойни за вашето внимание. Ето защо нашият съвет е да проучите няколко конкретни, които са успели да привлекат вниманието ви.

В случай, че не разполагате с почти никакво свободно време, което да вложите в едно такова проучване, то предложението ни е да се доверите на VoyageLTD. Гарантираме ви, че ще останете изключително доволни от избора, който ви предстои да направите и отделно от това всеки един лев, представляващ вашата инвестиция, ще ви се отблагодари многократно под формата на преживяване, за което да си спомняте и разказвате дълго време след това.

Кои са 7 – те неща, които да видим по време на почивката си в Турция

  1. Дворецът Топкапъ – това, както много от вас навярно знаят, е султанският дворец след падането на Константинопол. Там можете съвсем спокойно да видите и харема, в който са живели съпрузите на султана, заедно с всичките му деца. Гледката наистина е в състояние да ви остави без дъх.
  2. Света София – това е една от най-забележителните смесици между християнство и ислям. Безспорно тази сграда се явява като едно от чудесата на световната архитектура и очевидно има защо.
  3. Султанахмет или Синята Джамия – това е единствената джамия в Турция, която има шест минарета. Входът за това място е напълно безплатен, което още повече радва туристите.
  4. Манастир Хора (Kariye Camii) – фреските и мозайките на това място, които изобразяват живота на Дева Мария и Исус Христос, са в състояние да спрат дъха ви от възхищение.
  5. Капалъ Чаршъ – това е мястото, на което ще видите толкова много хора, че дори не е за вярване. Считаме, че е наистина добра идея да го посетите рано сутрин и да се насладите на чаша вкусен турски чай.
  6. Кула Галата – това е една от онези средновековни каменни кули, намиращи се в областта Галата.
  7. Мостът над Босфора (Boğaziçi Köprüsü) – този мост свързва двата континента – Европа и Азия и наистина си струва да бъде видян.

Вярваме, че вашата почивка в Турция ще се превърне в едно от най-вълнуващите преживявания, които някога ви е застигало!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *