Почивка на остров Лефкада – какви са неочакваните предимства

Екскурзия до Гърция

Българите станаха все по-редовни туристи в Гърция през последните години и този факт не би трябвало да изненадва никого – гръцките курорти са чисти, достъпни, поддържани и обслужването е повече от добро.

Когато говорим за туризъм в Гърция, сякаш по подразбиране имаме предвид източното и северно крайбрежие на южната ни съседка или по-просто казано – всички курорти и острови в Егейско море.

Допитахме се до туристическите агенти от Travo.bg и получихме потвърждение, че повече от половината им заявки са за хотели и курорти именно от този регион.

Малко хора обаче осъзнават, че Гърция има много повече какво да предложи – цялото ѝ Западно крайбрежие не отстъпа по нищо на Егейско море и там също може посетите редица интересни места и курорти.

Остров Лефкада се намира в Йонийско море, на западното крайбрежие на Гърция, и е четвъртият по големина остров в тази група.

Централният град на този остров носи същото име, а цялата му територия е силно повлияна от Средиземноморската кухня и от италианската култура.

Ето кои са неочакваните предимства, ако изберете почивка на остров Лефкада за летния си отпуск.

Невероятни плажове

Плажовете в Лефкада са невероятно красиви и всеки един от тях е уникален по свой собствен начин.

Характерното за тези плажове е ясно отличимият им бял цвят, идващ от самия цвят на скалите, от които е изграден островът.

Тук ще вкараме и един любопитен щрих – името на острова идва точно от същите бели скали, а Лефкада в превод от гръцки език означава бяло.

Островът разполага с много плажове, от които може да избирате, но ако трябва да отличим един, който наистина си заслужава, това е Порто Кацики – може би най-популярният плаж на Лефкада.

Градчетата Никиана и Лигия са други места, които задължително трябва да посетите, а техните плажове също се нареждат сред най-добрите на острова.

Кухнята – уникален средиземноморски микс

Гръцката кухня е уникална и всепризната в цял свят сама по себе си, а какво остава, ако към нея добавите и друга такава, може би най-масовата кухня изобщо?

Лефкада предлага един уникален кулинарен микс между гръцката и италианската кухня с аромат на Средиземноморие…

Гарантираме ви, че тук ще вкусите неща, които досега не сте, а този вкус ще се запамети завинаги в съзнанието ви.

Почти няма ресторант или кафене на острова, който да не предлага традиционни деликатеси и ястия, приготвени само и единствено от местни и биологично чисти продукти – нещо, на което жителите на Лефкада държат страшно много.

Природа, природа, природа

Остров Лефкада е изпълнен с история, култура, вкусна храна и неповторими плажове, но природата е била много по-благосклонна към него и не се е спряла единствено с невероятните плажове.

Град Нидри е едно от най-посещаваните туристически селища на Лефкада, а само на няколко километра може да посетите и едноименния водопад Нидри.

Той е заобиколен от буйна зеленина и диви пейзажи. Не са много гръцките острови, които разполагат със собствени водопади, така че се възползвайте от уникалната възможност, появила се пред вас.

Всяко градче и селце на този остров ще ви впечатли със своята природна красота, а хората са повече от дружелюбни и гостоприемни.

Опитайте нещо ново и различно от досега познатото – посетете остров Лефкада с уникални оферти в сайта на Travo.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *