Навес от ковано желязо – 3 причини защо е подходящ

Метални навеси на ниски цени

Когато се опитаме да си представим нещо направено от ковано желязо, често може да се сетим за нещо солидно, тежко и обемно, но истината може и да ви изненада. Ако не сте виждали по по-заможните квартали в страна, много хора избират да украсяват дома си с елементи от ковано желязо.

Едно от най-бързо нашумяващите неща са навеси от ковано желязо – това е понеже те са една стилна комбинация между здравина и естетика. Разбира се, с развитието на технологиите, този стар занаят на ковачеството, също претърпява развитие, а това позволява на занаятчиите от MetalWorks.bg да изработват наистина красиви неща.

Какво е важно да знаете за кованото желязо

Кованото желязо е невероятно здраво. Това се дължи на разликата в подходите между коването на желязото и металните профили, които са значително по-достъпни. Желязото за коване е едно цяло, солидно парче с униформно естество, докато профилите са четиристранни, тънко или дебелостенни профили с кухина в средата.

Това означава, че дори и добре запечатани, металните профили все пак пропускат вода, която минава през незащитеният център, които бързо започва да гние и отслабва. Така след 10 години, един профил може да загуби над 45% от първоначалната си сила.

Кованото желязо няма този проблем, дори и оставено на стихиите то има значително по-плътни „пори”, което значи, че скоростта на окисляване е значително намалена. Дори и незащитено, кованото желязо може да издържи много повече от един метален профил.

Красива продукция

Освен здрави, навеси от ковано желязо са едни от най-красивите елементи от един дом. Коването позволява оформяне на различните елементи по специфичен начин, така че да се постигне една конкретна тематика – листа, цветя, рози, пълзящи растения – всичко това може да бъде реалистично пресъздадено от ковано желязо.

Така лимита на вашият естетически потенциал е значително по-голям, с кованото желязо имате възможност да направите нещо, което ще отличава вашият дом. Дори и най-сложната орнаментика може да бъде осъществена чрез ковано желязо, което е значително по-дълготрайно от дървените изделия.

Нещо за следващите поколения

Така можете да оставите нещо, на което да се насладят поколенията след вас – ограда, врата, беседка или навес от ковано желязо. Тяхната красота е вековна, а дори не е нужно да се поддържат толкова често.

При поцинковане, повърхността на желязото се запечатва и защитава от елементите, така дори силните UV лъчи няма да навредят на метала, а ръждата и стечки от нея по стената са далечна вероятност. Доверете се на MetalWorks.bg и инвестирайте в нещо наистина красиво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *