Решаване на листовки онлайн – как да не се затрудним

Изпитни листовки с отговори

Всеки бъдещ шофьор се вълнува и чака с нетърпение деня, в който ще получи заветното свидетелство за правоуправление. Но тъжната истина е, че една не малка част от курсистите не успяват от първия път и сега ще ви разкажем защо се получава така. Всички отговорите на въпросите, които ви вълнуват са получени от възможно най-достоверния източник.

В случая използвахме експертния опит на специалистите от една от най-старите столични автошколи, а именно AutoDrive.bg. С тяхна помощ ще ви разкажем защо не трябва да подценявате решаването на листовки и още куп важни подробности.

В кой момент трябва да се решават листовки

Тук няма правилен или неправилен отговор. Всичко зависи от вас и способността ви за запаметявате. Идеалният вариант е да се подготвите и на първо време да прочетете Закона за движение по пътищата и прилежащия правилник, който регулира прилагането му.

Това е основата на всичко важно и няма как да не ви кажем, че трябва да познавате в дълбоки детайли всички знаци, правила и разпоредби. За да се случи това трябва да се упражнявате и тук идват листовките. Те са направени под формата на тестови въпроси, които на места са повеждащи и дори да знаете правилния отговор, може да се окаже, че сте сгрешили поради недоглеждане.

Няколко малки трика, за да улесните задачата си

Може и да ви изглежда трудно, но на практика не е. Истината е, че ако сте подготвени, листовките и тяхното решаване са доста лесна задача. Условието обаче наистина да сте подготвени. Това няма как да стане, ако не сте чели нормативната уредба, за която вече ви споменахме.

Не правете грешката на мнозина да се хвърляте в решаването на листовки с идеята, че по този начин ще научите всичко. Да, след като проверите ще видите какъв в правилния отговор, но това няма как да замести всички указания и обяснения, които ще ви дадат законите и правилника.

Наред с всичко останало трябва да отделите време, което да посветите специално на тази задача. Не решавайте листовки, докато чакате автобуса, в обедната почивка или докато гледате телевизия.

Времето, което ще прекарате в тази дейности трябва да е максимално пълноценно и мислите ви трябва да са само в тази посока. Няма да повярвате колко добре се учи, докато решавате въпросите.

Ако се затруднявате да намерите време, ще ви дадем и няколко малки съвета, които могат да ви помогнат. Самите вие трябва да сте наясно с времето, с което разполагате. Намерете половин час на ден, без значение кога е това. Но трябва да отделите това време само за учене. Без телефон и по възможност без музика. Ако нещо ви затруднява може да проверявате, но все пак не забравяйте, че в деня на изпита няма да имате тази възможност и трябва да сте възможно най-подготвени.

Може и да ви се стори странно, но ще научите много само докато се движите по улиците. Ще си припомните не само различните знаци, но и редица правила. Така нерегулираните кръстовища, движението на трамваите и всички малки специфики няма да ви затрудняват нито на теория, нито на практика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *