Присаждане на коса – колко време трае

Присаждане на коса

Колко трае цялата процедура по присаждане на коса и накъде да се насочим? Мъжете започват все по-често да се интересуват от външния си вид, а това ги карат да полагат цялостно грижи за себе си и съответно – за косата си. Както е добре известно, много от представителите на силния пол са предразположени към загуба на коса с възрастта, но в наши дни това е вече напълно обратимо.

Присаждането на коса е процедура, която в миналото беше изключително скъпа и съвсем не по джоба на всеки, но в наши дни, това вече не е така, а този вид услуга е достъпна за една доста голяма част от хората.

Къде се извършват такива процедури по присаждане на коса

Процедури по присаждане на коса се извършват в много клиники на територията на страната (разгледайте например на AestheDerm.eu), но ако сте се решили на подобна крачка, за вас е най-добре да се ориентирате към място, на което се прилага процедурата FUE или както е пълното наименование на процедурата – Follicular Unit Extraction.

Тази технология е сравнително нова и се отличава с това, че предлага по-висок процент успеваемост в сравнение с други техники в тази сфера. Но това, което интересува една много голяма част от мъжете е не само на къде да се насочат, но и колко време ще отнеме цялата процедура.

Колко време продължава всичко

След като преминете първоначален преглед при специалист, той ще направи оценка на това как трябва да протече процедурата. Това означава, че ще може да се фигурира и точна дата, на която да сте на мястото и да се стартира процедурата.

Обикновено присаждането на коса протича на два етапа, като първият се изпълнява в рамките на един ден, а вторият обхваща един доста по дълъг период – този на възстановяване.

В деня на трансплантацията на коса вероятно ще трябва да прекарате почти целия ден в клиниката. Там първо ще бъдат екстрактнати косми от донорското място, а след това тези косми ще бъдат замразени за да се трансплантират по-късно през същия ден.

Вторият етап обхваща една година и проследява оздравителния процес на косата и лечението на косопада. Първоначално прегледите се извършват през два – три дни, после се разреждат прогресивно, като последният и заключителен преглед е година след присаждането на коса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *