Как да се гримираме естествено

Курсове за гримиране в София

Гримовете и козметиката като цяла от дълги години насам, са се превърнали в есенциална и неотменна част от живота на всяка дама. Той може да служи за много неща, но едно от най-често срещаните ползи е подобряването и добавянето към естествения вид на лицето и кожата – в този текст ще обсъдим как да го направите по-добре.

Как се постига естествен грим всеки път

Едно от най-важните неща при работата с козметика и гримове, е да се подберат цветове и оттенъци, които реално да отиват на човека, които ще ги носи. Това не важи само за физическите му аспекти, но характера и дори ролята, която има в обществото, ето как от маска, грима да се превърне в лупа, която да устоява личността на човек вместо да ги прикрива.

Уважавайте формата на лицето си

За да се постигне естествен и натурален вид на грима, е важно най-вече да се уважават и спазват формите на лицето. Разбира се, има много начини, по които може да се създаде оптично подобряване, като се оформят скулите и заострят челюстните контури, но е важно това да бъде направено умерено, без да се прекалява.

Това означава, че е нужно да се набляга на форми, които са вече там, за да се акцентират, вместо да се правят опити за създаване на структури, които не са налични. Добър пример за това е оформянето на скулите с по-тъмен цвят, за да се зададе ефекта на по-голям контраст – ако лицето е кръгло и скулите не са толкова очевидни, това ще изглежда неестествено и неефективно.

Изберете цветове и тонове, които са подобни на кожата ви

Друг важен аспект при създаването на естествен грим е да се подберат цветове, които са реално подобни на тоновете на кожата ви. Това е нужно, тъй като избирайки цветове, които не са никак подобни на естествените ви ще създаде усещането на огромна разлика, а разликата, особено в света на естетиката, може да бъде добра само ако е подходяща.

За това, е важно да се изберат цветове, които подхождат на тоновете на кожата ви, за да се синергизират и допълнят един друг вместо едното да замества другото. Когато се опитваме да заместим нещо налично, с друго, което е различно, се създава цялостен конфликт с базата и новото – това не само изисква повече работа, но и повече ресурси за разрешаване.

Друг важен аспект, които ще добавим, е това да се наблегне на равномерното разнасяне на нанесения грим и между кожата – това е особено важно при фондютена и различните по оттенък гримове.

Ако искате да добиете по-задълбочено разбиране по темата, то тогава Ви препоръчваме да пробвате с грим курсовете на FioreMakeUp.com, където ще откриете истински съвети и техники за по-добър и плътен грим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *