Пране на одеяла – три важни стъпки

Изпиране на одеяла в София

Одеялата са важна част от дома, те носят комфорт, топлина и уют, но когато се замърсят е нужно пране. Това, обаче, не винаги е възможно тъй като домашните условия не винаги позволяват.

Тогава към кого можете да се обърнете? Има професионални фирми за пране на одеяла като TeamClean.bg, които специализират в цялостното обслужване на всякакви видове одеяла – без значение тяхното състояние, възраст и качество.

Ето защо е добре да се ползвате от услугите на професионалист

Причината одеялата да са толкова предпочитани пред губерите, е че те варират доста в своят размер, материал, плетка и дебелина. Едно одеяло направено от вълна може да бъде тънко, но все пак да предлага нужната защита от студ.

Произхода на покривалото определя начина, по който то трябва да бъде изпрано – естествените тъкани като вълната, например, не се влиаят добре от висока температура. Съхненето също е важна част от чистене, а продължителното излагане на директна слънчева светлина нарушава структурата и може да доведе до обезцветяване.

Тупане на одеялото

Първата стъпка при пране на каквото и да е одеяла е то да се изтупа добре. Колкото и да не ни се иска да мислим за това, всяка вечер отделяме доста голямо количество мъртви кожа, която остава по завивките и чаршафите.

Мъртвата кожа се превръща на фин прах, които превлича акари, чийто фекалии са токсични за човешката кожа, което се отразява като алергична реакция 9/10. Тупането премахва този прах, което подготвя одеялото за по нататъшно цялостно пране.

Пере се на правилната температура

Както знаете, не всяка материя може да бъде подлагана на висока температура без неприятни последствия. Коприната и вълната са ясен пример, че одеялата от подобен произход трябва да се перат на правилната температура или се рискува ощетяване на тяхната здравина и красота.

Одеяла с пухен пълнеж е добре да се перат със специални препарати и без прекомерно бърза центрофуга, иначе може да се разшие покривалото, което задържа пуха вътре.

Правилно сушене

През топлите сезони, сушенето по естествен начин е напълно възможно, но през зимата или есента, когато влагата във въздуха е доста повече, е нужен друг подход. Домашните перални имат сушилни цикли, но високата температура може да навреди на текстила и това да се отрази доста неблагополучно на одеялото.

Тук е нужна професионална намеса, тъй като една професионална фирма като TeamClean.bg разполага с нужното оборудване за сушене и пране без прекомерна температура. Обръщането към професионалист ще ви спести доста работа, занимавка и чудене за това дали петната от вино ще се изперат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *