Разводи – каква е тенденцията в България

Разводи - каква е тенденцията в България

Статистиката е категорична – една голяма част от бракове, които съществуват днес, най-вероятно няма да съществуват само след няколко години. Тенденцията в тази насока не подминава и нашата страна.

Съвременната култура дава изключително голяма свобода на избор, но тази сила често бива използвана по грешен начин. Голяма част от хората са с постоянно усещане, че са с грешния партньор.

Проблемът е там, че масово липсва отдаденост, ангажираност и постоянно усещане, че някъде там има по-добър партньор, по-подходящ, по-сходен като натура, по-амбициозен, по-добър родител за децата и така нататък.

Какво показва статистиката

В световен мащаб средно статистически между 30 и 50% от браковете, които съществуват днес, след няколко години ще са история, което прави средно между ⅓ и ½ от всички бракове.

България не прави изключение от тази статистика, тъй като в нашата страна поне ⅓ от браковете, които в момента са сключени, вероятно ще бъдат прекратени по най-различни причини.

Кой е най-лесният начин за развод

Най-лесно е да се получи развод по взаимно съгласие, тъй като така нужната документация е най-лесна за събиране и оформяне, сроковете са най-кратки, а стресът за развеждащите се и за техните деца, ако имат такива, е най-малък.

Важна роля в това всичко да протече гладко и без конфликти има и опитът на адвоката в областта на гражданското право (разгледайте страницата на TML-Consult).

Това е важен фактор, който може да ви помогне да избегнете трудности и търкания с партньора си по време на процедурата, а често се оказва и най-важният човек, който да ви помогне да съхраните нормални отношения след това.

Най-важното при разводът по взаимно съгласие е да се води диалог и да се правят компромиси, ако това е необходимо.

Режим на съсобственост – лесен вариант за избягване на конфликтите при евентуален бъдещ развод

При развод е много важно как ще се подели имуществото. За да става това по-лесно, съвременното законодателство дава доста възможности още при сключването на брака. Тук са възможно два варианта:

  • Режим на общност

В този случай всичко, което се купи по време на брака, автоматично става съсобственост и на двамата;

  • Режим на разделеност

В точи вариант, всяка закупена вещ, движима или недвижима, остава собственост на човека, който я е закупил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *