Що е гранитогрес и защо се ползва повече от фаянса

Гранитогрес - фаянс

Гранитогресът е вид облицовка за под или стена, която е на основата на песъко-глинените изделия. В него се съдържат голямо количество смес, които добавят към здравината на самия материал, като основната причина за репутацията е високата температура на изпичане.

Като дебелина гранитогресът не се различава особено много от фаянсовите плочки, но като площ той много често надвишава площта на обикновените плочки.

Той има славата на особено здрав материал, както и като нещо, което предразполага към добри комбинации и изграждане на интересен интериорен дизайн.

Този текст ще ви помогне да разберете повече за ролята на гранитогреса в един дом и защо повече и повече хора избират него вместо обикновените плочки.

Естеството на истинския гранитогрес

Гранитогресът за първи път се появява в Италия през 80-те години на 20-ти век. Той се създава чрез комбиниране на глина, пясък и други минерали за постигането на еластичен, но и доста здрав материал.

От тогава-насам доста неща са се променили, като най-голямата промяна е в цената и разнообразието на наличните продукти.

В интернет сайтове като TeMax.bg, днес човек може да намери хиляди вариации, с които не само да облече своята баня, но и дори външните колони на дома си.

Самият гранитогрес е доста по-здрав от плочките, което означава, че е отличен избор за подова облицовка на кухни и бани. Той може да се ползва и в други помещения, в зависимост от това какви приложения имат те.

Защо почва да се използва повече от обикновените плочки

Хората харесват разнообразните дизайни, но и текстурите, които гранитогресът позволява за създаване. Има три вида качество на гранитогрес – грапаво, гланцово и с триизмерно покритие, което да наподобява даден материал, като дърво или метал.

Такъв вид разнообразие наистина кара хората да развинтят своето въображение и реално да започнат да творят повече в своите домове.

Като по-здрав материал, гранирогресът е доста по-устойчив на удари, което също го прави доста добър избор за професионални кухни. Имайки предвид неговите размери, една плоча граниторгрес покрива повече, а това е супер за хора, които искат по-малко фуги.

Кое прави гранитогреса толкова добър избор

Това, което прави гранитогресът толкова добър избор е фактът, че не е толкова по-скъп от плочките за баня, а същевременно има по-добри технически характеристики.

Тези предимства не са никак пренебрежими особено за хора, който ценят качеството и искат да не пипат след като са дали пари за своя дом.

С оглед на всичко това, е напълно нормално сайтове като TeMax.bg направо да разпродават своите запаси от гранитогрес на ниска цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *