Трябва ли да поставим хидроизолация на терасата

Хидроизолация на терасата

Макар и на това да не се обръща сериозно внимание, хидроизолация на терасата е необходима, защото тя ще ви помогне да предпазите жилищните площи под и зад вашата тераса, особено ако тя е открита.

Може би ще се зачудите защо и от какво ще трябва толкова да се предпазвате, но нека не забравяме, че една открита тераса е непрекъснато изложена на постоянни външни влияния, в това число и дъждове.

Не подценявайте проблемите с терасата

Много хора имат нагласата, че терасата е външно пространство и не е толкова спешно да се взимат мерки, когато нещо не е наред с нея. Това, обаче, е грешно, защото ако с терасата има проблем, той най-вероятно скоро няма да е само там.

Ако една тераса не се поддържа, в скоро време щети от проникване на вода ще се появят или в жилището под терасата (много често вашите тераси са таван на нечия стая отдолу, особено по високите етажи) или в спалнята ви, граничеща с тази тераса.Затова е и необходимо да се подходи със сериозност при хидроизолация на тераса.

Вземането на бързи мерки може да спести много проблеми

Ако терасата ви не е открита отгоре и е южна, тогава нямате кой знае какви поводи за притеснение. Ако, обаче, жилището ви гледа на север или запад, вероятно дъждовете идват директно срещу терасата ви.

Ако тя е с изложение, което я прави податлива на сняг или чести валежи, хидроизолацията може да спести много неприятности и нужда от чести ремонти у дома или проблеми с комшиите.

Течната хидроизолация е идеална за поставяне на балконските повърхности, тъй като е неуязвима към влиянието на ултравиолетовите лъчи, което ще рече, че не старее от слънцето.

Течната хидроизолация на тераса не се забелязва с просто око, така че можете да сте спокойни, че хидроизолацията няма да окаже естетическо влияние на вашия дом. Най-търсена напоследък е течната хидроизолация АРД (повече можете да прочетете на Ard.bg).

Тя се произвежда в Дания и напоследък е истински хит сред повти всяка строително-ремонтна фирма, която се занимава и с изолация. Нанася се много лесно, а след като засъхне осигурява 100% защита на цялата покрита площ.

За да се нанесе защитния филм, трябва да се подсигури гладка стена. Едва тогава може да се нанесе плътен и равномерен слой от този продукт върху желаната повърхност.

Вашият коментар